Állásajánlatok
Képzés
Pályázatok
Ifjúság Garancia Rendszer GINOP 5.2.1
GINOP 5.1.1. Út a munkaerőpiacra
GINOP-6.1.1-15-2015-00001 „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése”
GINOP-5.3.10-17-2017-00001 "Strukturális változásokhoz való alkalmazkodás segítése"
TOP-6.8.2-15-MI1-2016-00001 Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja
Nyári diákmunka
Munkaerő-piaci információk
Hirdetmények
Közérdekű adatok
Eseménynaptár
Hírlevél
Kapcsolatfelvétel
Elérhetőségek
Minőségirányítás
Nyomtatványok
MASLOW Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködés/Cezhraničná spolupráca MA-SLO-W Maďarsko-Slovensko
Pályaorientáció - Pályavalasztás

 

Tisztelt Látogató!

 

Üdvözöljük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályának honlapján!

  

Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon a Főosztály, illetve annak illetékességi  területére vonatkozó információkat talál.

 

Kérjük, kattintson a bal oldali menüben a megfelelő menüpontra!

 

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) egészének tevékenységére vonatkozó tájékoztatókat,illetve adatokat az NFSZ portálján találja.
Ugyanitt kereshet az állás- és képzési lehetőségek között is.

 

Kérjük, kattintson az alábbiak közül a megfelelő linkre!

 

Álláskeresés

Képzéskeresés

 

 

__________________________________________________________________________

 

  Felhívás vállalkozás indításához szükséges készségek megszerzésére irányuló szolgáltatásban való részvételre

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Álláskeresőket, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya a vállalkozás indításához szükséges jogi, pénzügyi készségek megszerzése érdekében szolgáltatást nyújt. Az egy hónap időtartamú szolgáltatás keretében indított tanácsadás és képzés intenzív, mindennapi (munkanapokon) jelenlétet és aktív részvételt igényel, továbbá miskolci helyszínen kerül megrendezésre. A képzés végén az álláskereső részletesen bemutatja a szolgáltatás keretében elkészített üzleti tervét és vállalkozási ötleteit. Az álláskereső képzés sikeres teljesítésével tanúsítványt szerez, mely birtokában kérelmet nyújthat be vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénylésére. A munkaerőpiaci program további részletei megtalálhatóak ezen a linken, illetve további felvilágosítást kérhet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály munkatársaitól.

 

________________________________________________________________________

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása program

 

Az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján  vissza nem térítendő támogatást kaphat azon Önfoglalkoztató, amely tényleges főtevékenységként az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásáról szóló rendelet I. melléklete szerinti tevékenységet folytatja és nem jogosult a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (továbbiakban: 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) szerinti "Ágazati bértámogatásra" és nem minősül a 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet szerinti kifizetőnek, tehát adókedvezményre nem jogosult és nincs munkavállalója.

 

Tényleges főtevékenységnek azt a tevékenységet kell érteni, amelyből a jogosultnak az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásáról szóló 310/2021. (VI. 7.) Korm. rendelete (továbbiakban 310/2021. (VI. 7.) Korm. rendelet) hatálybalépését, azaz 2021. június 8. napját vagy a 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet hatálybalépését, tehát 2020. november 11. napját megelőző hat hónapban a legtöbb bevétele, de legalább bevételének 30%-a származott.

 

Önfoglalkoztató: veszélyhelyzeti intézkedésekkel érintett, jogszabály alapján korlátozásokkal érintett, alkalmazott nélkül működő mikrovállalkozás és önfoglalkoztató.

A támogatás mértéke a hirdetmény megjelenésekor érvényes garantált bérminimum összege, azaz 219 000 Ft.

 

Kérelem a veszélyhelyzet végéig nyújtható be az Önfoglalkoztató székhelye vagy telephelye szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz.

 

A támogatás további részleteit a HIRDETMÉNY dokumentumban olvashatja, amely elérthető a https://nfsz.munka.hu/cikk/1544 oldalon.

  

________________________________________________________________________

 

  A kutatási, fejlesztési és innovációs szektor bértámogatása

 

Munkahelyek megőrzése, illetve új munkahelyek létrehozása érdekében bértámogatásban részesülhetnek a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett szakembereit foglalkoztató, illetve foglalkoztatni kívánó munkáltatói a járványhelyzet miatt, legfeljebb három hónapos időtartamban.

 

Munkahelyek megőrzése, illetve új munkahelyek létrehozása érdekében bértámogatásban részesülhetnek a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett szakembereit foglalkoztató, illetve foglalkoztatni kívánó munkáltatói. Célunk a szektorban dolgozó több tízezer munkavállalói tartós foglalkoztatása, a munkabérek fenntartása és az elbocsátások elkerülése, illetve új munkahelyek teremtése.

 

A kormány a koronavírus járvány miatt létrehozott gazdaságvédelmi akciótervének egyik fontos eleme a KFI szektor magasan képzett szakemberei foglalkoztatásának támogatása, hiszen ez elengedhetetlen a gazdaság újraindításához: 2021. január 4-től elérhető támogatásokat ezért többek között mérnökök, kutatók, informatikusok, magasan képzett szakemberek után kaphatják a munkáltatók. A támogatás kiterjed mindazon nem költségvetési szerv munkáltatóira, ahol kutatást, fejlesztést végeznek. A program így minden ágazatot érint, hiszen minden gazdasági szektorban van kutatással (is) foglalkozó vállalkozás, ezért a teljes nemzetgazdaság számára segítjük a támogatáshoz történő hozzáférést.

 

A támogatás összege nem haladhatja meg a havi 318.920 forintot munkavállalónként. Az így megítélt összeget a munkáltató kapja, és a támogatás fejében garantálnia kell a munkavállalónak legalább a támogattási idővel megegyező továbbfoglalkoztatását. A támogatás, illetve a továbbfoglalkoztatás időtartama alatt a munkáltató a munkavállaló munkabérét nem csökkentheti. A kérelmet a munkáltató a székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei (fővárosi) kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához nyújthatja be.

 

Részletesebb felvilágosításért kérjük, tekintse át a támogatások igénybevételéhez készült hirdetményeket, a bértámogatással kapcsolatos esetlegesen felmerülő kérdéseket a foglalkoztatas@borsod.gov.hu elektronikus levelezési címre várjuk. A pályázat megyei kapcsolattartói rövid határidővel válaszolnak.

 

A KFI kérelem dokumentumai az NFSZ honlapjára kerültek feltöltésre, de azok az alábbi linkre kattintva közvetlenül is elérhetők:

https://nfsz.munka.hu/cikk/1357/Kutatok_es_fejlesztok_innovacios_bertamogatasa

 

________________________________________________________________

"Szabad a pálya..." online pályaválasztás

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya a járási hivatalokkal együttműködve minden évben megszervezte pályaválasztási rendezvénysorozatát. Megrendezésre került a pályaválasztási kiállítás, üzemlátogatásokon vehettek részt a végzős általános iskolások, illetve osztályfőnöki órákon hívtuk fel a figyelmet a helyes pályadöntés jelentőségére.

 

Az ismert pandémiás helyzetre tekintettel a személyes megjelenés helyett idén a

 

"Szabad a pálya..." pályaválasztási börzét

 

online úton támogatjuk, segítve a 7. és 8. osztályos iskolások pályaorientációját, sikere pályaválasztását.

 

Részletek:

 

 • Tájékoztató online pályaválasztás
 • 1 BAZ Megye középfokú oktatási intézmények
 • A Szakképzési törvény fontosabb változásai
 • 3.a Holland féle pályaérdeklődés kérdőív
 • 3.b Munka-érdeklődés, - érték kérdőívek
 • 3.c pályaválasztási teszt
 • 3.d Önismereti (érdeklődés, képesség, stb.) kérdőívek
 • 4.a Osztályfőnöki órák prezentáció
 • 4.b Osztályfőnöki óra segédanyag
 • ________________________________________________________________________

   

    "Munkásszállók kialakítása"

  központi munkaerőpiaci progam

   

  November 2-ától immár ötödik alkalommal pályázhatnak az önkormányzatok, önkormányzati tárulások, illetve ezek 100 %-os tulajdonában álló gazdasági társaságok, valamint a magántulajdonú gazdasági társaságok munkásszállások kialakítására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 5 milliárd forintos keretösszeggel hirdette meg a pályázatot. 

  A program részletes útmutatója honlapunkon a Pályázatok/Támogatások, szolgáltatások, ellátások menüpontban található.

   

   

  ________________________________________________________________________

   

  VISSZA A PÁLYÁRA Magyar Állás Nap

  BACK ON TRACK Hungarian Job Day

  2020. október 8-án (csütörtök) 10:00 és 16:00 óra

   

   

   

   

  Elvesztette a munkáját? Vagy kész váltani?

   

  Találja meg a következő munkahelyét online a VISSZA A PÁLYÁRA MAgyar Állás Napon!

   

  A koronavírus járvány okozta kihívásokkal teli helyzet enyhítése érdekében a hazai munkalehetőségeket keresők, a külföldről hazaköltözni készülő magyar munkavállalók, a fiatalok és a magyarországi munkalehetőségeket kínáló vállaltok, munkaadók számár az EURES Nemzeti Koordinációs Iroda szakmai irányítása mellett a megyei kormányhivatalok, így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya és a megyei járási hivatalok foglalkoztatási osztályai bevonásával

   

  2020. október 8. (csütörtök) 10.00-16.00 óra között

  VISSZA A PÁLYÁRA Magyar Állás Nap

  BACK ON TRACK Hungarian Job Day

  Európai Online Állásbörzét szervez.

   

  Miért érdemes bekapcsolódni munkáltatóként?

   

  Az idei esemény az alábbi ágazatokból kínál toborzási lehetőséget:

   

 • IT, kommunikáció, technológia,
 • Pénzügyi szolgáltatások, üzleti adminisztráció,
 • Mérnöki helyek, autóipar, termelés,
 • Shared Service szolgáltatók, ügyfélszolgálatok,
 • Egészség és biotechnológia,
 • Hotel, turizmus, vendéglátás,
 • Kereskedelem és szállítás.
 •  

  Egyéb ágazatokból is szívesen fogadjuk a hazai vállalatok regisztrációját és részvételét, amennyiben munkavállalókat keresnek akár Magyarországon belül, akár az EU/EGT országokból, és a szabad pozícióikat Európa-szerte hirdetnék.

   

  Az esemény lehetőséget teremt cégbemutatkozásra, a munkáltatói márka és a szabad pozíciók népszerűsítésére, a potenciális jelöltek előválogatására és interjúztatására is. Az online börze segítségével egyszerűen találhatnak képzett, gyakorlattal és akár idegennyelv-tudással is rendelkező munkavállalókat  utazási, regisztrációs, vagy egyéb járulékos költségek nélkül. A regisztráció a kiállító cégek számára már elérhető.

   

  Mit kínál az álláskeresők számára?

   

  Az online eseményen az álláskeresők feltöltött szakmai önéletrajzukkal egy kattintással jelentkezhetnek a meghirdetett állásokra, kérdezhetnek a kiállító cégek képviselőitől, és részt vehetnek akár online felvételi interjún is. A regisztráció augusztustól nyílik meg számukra.

   

  Az EURES Magyarország munkatársai az érdeklődő látogatóknak díjmentes tanácsadást nyújtanak a hazai munkalehetőségekről, élet- és munkakörülményekről, álláskeresési tudnivalókról és mindenről, ami az uniós munkaerő-mobilitáshoz tartozik.

   

  Az online állásbörzén való részvétel teljesen díjmentes és biztonságos.

   

   

   

  További információ az EURES Magyarország weboldalán:                          https://eures.munka.hu

   

  Az Európai Online Állásbörze weboldala:                                             www.europeanjobdays.eu

   

  Az esemény Facebook oldala:                                                                              Facebook-esemény

   

  Szórólap 

   

  ________________________________________________________________________

   

   

  Tisztelt Munkáltató!

   

  A kormány újabb segítségként elindította a munkahelyteremtő bérköltség támogatását!

  A kormány a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a munkahelyek védelmére kiemelt figyelmet fordít és valamennyi rendelkezésre álló eszközzel csökkenteni kívánja a járványhelyzet okozta gazdasági nehézségeket.

  A munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz benyújtott kérelem alapján vissza nem térítendő támogatást kaphatnak, ha állami foglalkoztatási szervnél programrésztvevő, nyilvántartott álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. A támogatás folyósítási időtartama fix 6 hónap lehet, további fix 3 hónapos támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség előírása mellett. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-a, de legfeljebb 200 ezer Ft havonta.

  A támogatási kérelem 2020. május 18. napjától nyújtható be a hirdetmény visszavonásáig.

  A kérelmeket a foglalkoztatást megelőzően a foglalkoztatni kívánt nyilvántartott álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz kell benyújtani elektronikus úton.

  A támogatás további részleteit a https://nfsz.munka.hu elérhető HIRDETMÉNY dokumentumban olvashatja, valamint a kérelem benyújtásához szükséges dokumentumok is itt találhatók meg.

  Amennyiben kérdése merül fel, kérem forduljon a foglalkoztatni kívánt álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatal foglalkoztatási osztályainak munkatársaihoz. Az elérhetőségeket a http://borsod-abauj-zemplen.munka.hu és a www.kormanyhivatal.hu  oldalon találja.

   

  ________________________________________________________________________

   

  N Y Í L T  P Á L Y Á Z A T I  F E L H Í V Á S

   

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal

  pályázatot hirdet munkaerőpiaci szolgáltatások végzésére

   

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az 1991. évi IV. törvény 13/A. §-a, valamint a 30/2000. (IX. 15.) GM rendelet 21-25. §-ban meghatározott feltételek szerint

   

  munkaerőpiaci és foglalkozási információ nyújtása

   

  munkaerőpiaci szolgáltatásra kíván bevonni külső szervezeteket a hátrányos helyzetben lévő rétegek munkaerőpiaci esélyeinek növelése, foglalkoztatásuk elősegítése céljából.

   

  Bővebben

  ________________________________________________________________________

   

  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálylának 2019. évi ajánlattételi felhívása felnőttképző intézmények részére

   

  Az ajánlattételi felhívás és mellékletei letölthetők a Képzés archív menüpont alól

    

  ________________________________________________________________________

   

   

  ________________________________________________________________________

    INGYENES KÉPZÉSEK

   

  Várjuk az érdeklődők jelentkezését a GINOP 5.1.1 és GINOP 5.2.1 programok keretében induló képzéseinkre! A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal járási foglalkoztatási osztályain folyamatosan zajlik a toborzás.

   

  ________________________________________________________________________

   

  Közzétételre került az "NFA-2019-KKV" kódjelű munkahelyteremtő beruházás pályázat II. fordulója

   

  Bővebb információ a Pályázatok > Pályázatok munkaadóknak c. menüpontban érhető el.  

  ________________________________________________________________________

    Megjelent az "NFA-2019-KKV" kódjelű munkahelyteremtő beruházás pályázat

   

  Bővebb információ a Pályázatok > Pályázatok munkaadóknak > 2019. évi KKV munkahelyteremtő pályázati dokumentáció menüpontban érhető el 

   

  ________________________________________________________________________

   

  Megjelent a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal 2019. évi képzési jegyzéke felnőttképző intézmények részére.

   

  Letölthető a Képzés menüpont alól.

   

  ________________________________________________________________________

   

   

   

   

   

   

  Virtuális Munkaerőpiac Portál 

   

   

   

  Europe Direct hálózat miskolci irodája  

             

  Csoportos

  létszámleépítés

  bejelentése      

        

        

  Munkavégzés és

  megélhetés az EU-ban

           

    

        

    Egységes Magyar

  Munkaügyi Adatbázis

   

   

   

   

   

   

   

   

  Országos Foglalkoztatási

           Közalapítvány

  Látogatások száma: 2 909 990
  Mai napon: 47
  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály 3530 Miskolc, Mindszent tér 3.
  Tel.: (46) 513-200 Fax.: (46) 513-214 E-mail: foglalkoztatas@borsod.gov.hu